2021: Automobil pro Verunku

30. 7. 2021
2021: Automobil pro Verunku

V rámci dalšího ročníku a další vlny charity společnosti ROSSMANN jsme se rozhodli podpořit Verunku, která trpí dětskou mozkovou obrnou. 

Verunka se narodila předčasně v 26. týdnu a vážila 845 g, měla potíže s dýcháním a spoustu dalších problémů, se kterými se těžce nedonošené děti potýkají. Po třech měsících v porodnici si rodiče dcerku odnášeli domů s tím, že mají to nejhorší za sebou. Po asi dvou měsících dcerka doma přestala dýchat. Museli ji oživovat až do příjezdu sanitky. Pak se zdálo, že už bude klidněji. Verunka byla sice slabší, pohybově nevýrazná, ale rodiče si mysleli, že to je u takto nedonošených dětí běžné. Pak přišla další rána, kdy jí byla diagnostikována dětská mozková obrna. Pro rodiče to byly nejhorší chvíle jejich života. Nezbývalo jim nic jiného, než jít dál. Bohužel se Verunka ani intenzivním cvičením neposouvala tak, jak by si přáli. Umí pást koníky, ale pouze s přidržením další osoby. Také použití ručiček je hodně omezené. Ve všem je odkázaná na ostatní. Kvůli dalším nemocem přicházejí o již dosažené pokroky.  

Verunka je přesto veselá holčička, která si ráda prohlíží knížky, snaží se udržet fixu a kreslit. Miluje vodu, koupání ve vaničce, ale nejvíce se jí líbí v bazénu. Má své oblíbené pohádky v televizi, ráda chodí ven a ještě raději si hraje se svým velkým bráchou. Bráškovi Martínkovi je 7 let a příští rok půjde do školy.  Osud rodiny není bezproblémový, ale všichni se mají moc rádi, což jim dává sílu se všemu postavit.

Díky vašim hlasům získala rodina příspěvek na automobil, který vyřeší jejich dosavadní problémy
s dopravou a bude vyhovovat jejich každodenním potřebám. Vybrala se krásná částka 335 242 korun a my moc děkujeme všem, kteří se zapojili!

155566986_248600013607833_2400477039843483489_n