Tři otázky pro Mgr. Davida Strupka

4. 12. 2019

Mgr. David Strupek je dlouholetým spolupracovníkem Nadace Naše dítě v oblasti rodinného práva, bezplatně poskytuje rady na Lince právní pomoci a momentálně s námi spolupracuje na kampani STOP! násilí na dětech.

celý článek

Nadace Naše dítě zahájila osvětovou kampaň STOP! násilí na dětech

27. 11. 2019

Zapojit se můžete i vy!

V druhé polovině listopadu byla zahájena osvětová informační kampaň STOP! násilí na dětech Nadace Naše dítě. Cílem kampaně je upozornit na nevhodnost používání tělesných trestů jako výchovné metody, upozornit veřejnost na to, že týrání se většinou děje za zavřenými dveřmi domácností a že by nikdo z nás neměl být lhostejný ke svému okolí. Šířit myšlenku kampaně může každý.

celý článek

STOP! násilí na dětech

21. 11. 2019

V polovině listopadu 2019 jsme zahájili osvětovovou informační kampaň STOP! násilí na dětech, která navazuje již na předchozí osvětovou činnost nadace a naší zakladatelky Ing. Zuzany Baudyšové. 

celý článek

STOP! násilí na dětech

19. 11. 2019

Dnes, 19.11., si připomínáme Světový den prevence týrání a zneužívání dětí. Symbolicky proto zahajujeme naši kampaň s názvem STOP! násilí na dětech. 

celý článek

Společně s iPhoneClinic vybíráme peníze na neurostimulátor pro Jindru

18. 11. 2019

Od poloviny listopadu máme umístěnou sbírkovou kasičku v iPhoneClinic na Praze 2. Aktuálně vybíráme peníze na přístroj WalkAid pro veselého předškoláka Jindru. 

celý článek

Nadace Naše dítě rozdělila tři ocenění Zlaté srdce

21. 10. 2019

Nadace Naše dítě udělila na každoročním setkání se sponzory celkem tři prestižní ocenění Zlaté srdce. Dvě ocenění putovala dlouhodobým podporovatelům, společnostem ROSSMANN a KIA Motors Czech, a to konkrétně za deset let spolupráce. Třetí Zlaté srdce obdržela advokátka a nositelka titulu Právník roku PRO BONO 2017 Mgr. et Mgr. Alena Vlachová, která stojí za projektem Děti bez dluhů.

celý článek

Rozdávali jsme Zlatá srdce

21. 10. 2019

Letos jsme rozdali celkem tři ocenění Zlaté srdce. Dvě srdce putovala našim dlouhodobým podporovatelům, společnostem ROSSMANN a KIA Motors Czech za deset let spolupráce. Třetí Zlaté srdce obdržela advokátka Mgr. et Mgr. Alena Vlachová, která stojí za projektem Děti bez dluhů.

celý článek

Přijďte podpořit Gillynku na charitativní zábavný den s Billou

14. 10. 2019

Propojením zaměstnanců několika poboček supermarketů Billa za podpory Nadace Naše dítě chceme pomoci dvanáctileté Gill a její rodině uhradit operaci Ulzibat v hodnotě 72 000 Kč.

celý článek

Výtěžek sbírky drogistického zboží pro děti z dětských a azylových domů byl letos rekordní

10. 10. 2019

Tradiční sbírka kosmetiky a drogistického zboží ve prospěch znevýhodněných dětí z dětských domovů či azylových domů má za sebou další ročník. Výtěžek byl letos rekordní a darovaná drogerie nyní poputuje k potřebným dětem. Celkem se o ni podělí čtyři organizace. Sbírku organizuje Nadace Naše dítě ve spolupráci se společností JCDecaux.

celý článek

Všechny dary z drogistické sbírky byly předány!

10. 10. 2019

Nadace Naše dítě už předala všechny dary z letošní sbírky drogerie. Více než 1000 produktů putovalo čtyřem vybraným organizacím. 

celý článek

Čtenáři knih nyní mohou podpořit vzdělávání dětí ohrožených chudobou. Akci „Každá kniha pomáhá“ organizují Nadace Naše dítě a Nadace Albatros.

2. 9. 2019

Nadace Naše dítě a Nadace Albatros spojily síly a ve společném projektu „Každá kniha pomáhá.“ V něm se zaměřují na tzv. neviditelný hendikep chudoby, který se týká téměř 10 % občanů České republiky a kriticky dopadá samozřejmě i na děti. Příjmová chudoba je vyčleňuje z kolektivu a znevýhodňuje je ve výběru budoucího povolání. Záměrem obou nadací je podpořit mimoškolní vzdělávání dětí ze sociálně slabých rodin. Přispět může každý. Jednoduše: nákupem knihy.

celý článek

Podporujeme vzdělávání dětí ohrožených příjmovou chudobou

2. 9. 2019

Spojili jsme síly s Nadací Albatros! Ve společném projektu „Každá kniha pomáhá" podpoříme mimoškolní vzdělávání dětí ze sociálně slabých rodin. Přispět může každý. Jednoduše: nákupem knihy.

celý článek

Sbírka drogerie zahájena!

21. 8. 2019

Veřejná sbírka drogistisckého zboží ve spolupráci
s JCDecaux byla oficiálně zahájena dnes dopoledne na tramvajové zastávce Vítězné náměstí na Praze 6. Zahájení se zúčastnil starosta městské části, pan Ondřej Kolář, který poskytl nad sbírkou svou záštitu, a také provozní ředitel JCDecaux, pan Václav Kuthan. 

celý článek

Superhrdinů není nikdy dost vol.2!

14. 8. 2019

I letos se uskuteční veřejná sbírka drogistického zboží pro dětské a azylové domy ve spolupráce Nadace Naše dítě
a pražského městského mobiliáře JCDecaux. 

celý článek

Novinky z Nadace Naše dítě_01_19

7. 8. 2019

Přečtěte si novinky z Nadace Naše dítě za první pololetí roku 2019. Spoustu jsme toho stihli a jsme natěšeni na další nové projekty, díky kterým můžeme pomáhat potřebným. 

celý článek

Doprovázející organizace pro pěstouny

30. 7. 2019

V rámci jakékoliv pěstounské péče, i té příbuzenské, je zapotřebí zajistit, aby se pěstouni při výkonu své funkce vzdělávali. Musí absolvovat příslušný počet hodin, v nichž je jim nabídnuto vzdělávání i konzultační hodiny pro problémové situace.

 

celý článek

Komu jsme pomohli 2019

12. 7. 2019

V roce 2019 směřuje naše pomoc nadále do rodin
s handicapovanými dětmi, přispíváme na nákladné rehabilitace, kompenzační pomůcky a pomáháme také tam, kde finance nestačí například ani na obědy, kroužky či letní tábor. Rovnež nadále přispíváme organizacím pečujícím o znevýhodněné či ohrožené děti. Děkujeme všem našim milým dárcům a podporovatelům, bez kterých by naše pomoc nebyla možná.

celý článek

Linka právní pomoci o prázdninách - omezený provoz!

Vážení a milí,

rádi bychom vás informovali, že Linka právní pomoci bude během letních prázdnin k dispozici omezeně, a to každou druhou středu v měsíci, počínaje 10.7. Mimo jiné nás můžete kontaktovat na e-mailu lpp@nasedite.cz, nebo přes naši novinku - webový formulář v záložce Linka právní pomoci zde na webu

Děkujeme za pochopení a přejeme vám všem krásné a klidné letní dny!


Charitativní výstava ve prospěch Nadace Naše dítě

25. 6. 2019

Mladá malířka Ema Pok se rozhodla podpořit projekty Nadace Naše dítě prodejní výstavou svých obrazů.

celý článek

Osvojení dítěte cizí osobou

20. 6. 2019

Občanský zákoník rozlišuje následující možnosti péče cizí osoby o dítě.

celý článek