Zákazníci CZC.cz vybrali na pomoc handicapovaným dětem téměř 1 milion korun

9. 4. 2019
Zákazníci CZC.cz vybrali na pomoc handicapovaným dětem téměř 1 milion korun

V průběhu prosince dal e-shop s elektronikou CZC.cz možnost svým zákazníkům přispět částkou 20, 50 nebo 100 Kč na pomoc ohroženým a handicapovaným dětem v České republice. Konečná vybraná částka se vyšplhala na více než 970 tisíc. CZC.cz dorovnalo tuto částku pro Nadaci Naše dítě na 1.000.000 korun. 

Šek na tuto úžasnou částku byl předán 3. dubna 2019 za účasti generální ředitelky CZC.cz Jitky Dvořákové a marketingového ředitele Milana Dudy. Kromě finančního daru věnovala firma Nadaci věcné dary v podobě technického vybavení od společnosti Microsoft.

„Solidarita zákazníků CZC.cz s handicapovanými dětmi, nás velmi potěšila. Během jednoho měsíce přispělo více než 21 tisíc zákazníků a díky nim dostane Nadace Naše dítě rovný milion korun," říká marketingový ředitel CZC.cz, Milan Duda.  

Částka vybraná ve veřejné sbírce s CZC.cz bude čerpána na technické pomůcky pro děti s handicapem. Například jedenáctiletý Pepík chodí do páté třídy běžné základní školy v Praze, díky včasnému voperování implantátu se dobře učí, má kamarády a baví ho vytváření 3D modelů na počítači a vše okolo vlaků. Z daru CZC.cz mohla Nadace Naše dítě Josefovi uhradit zbytek částky na novou řečovou jednotku k implantátu ve výši 45.000 korun.

Dalším z pozitivních příkladů pomoci Nadace Naše dítě a CZC.cz je uhrazení sluchadel pro šestiletého Tadeáška. Chlapec má kvůli špatnému sluchu vadu řeči, letos by měl nastoupit do první třídy. Nadace Naše dítě vyhověla žádosti maminky Tadeáše a z daru CZC.cz již doplatila částku potřebnou na pořízení sluchadel ve výši 19.200 korun. Díky sluchadlům se Tadeášek bude moci zapojit do běžného školního systému bez větších problémů.

CZC.cz zprostředkovalo Nadaci Naše dítě také věcný dar od společnosti Microsoft v podobě technického vybavení v hodnotě několika desítek tisíc korun.

Děkujeme!

Kompletní informace o sbírce najdete ZDE.