Vánoční internetová aukce Nadace Naše dítě

19. 3. 2003

Jestli na otázku položenou v nadpisu odpovídáte NE, pak máme pro Vás dobrý tip - Vánoční internetovou aukci konanou ve prospěch Nadace Naše dítě. Aukce byla odstartována začátkem prosince a bude pokračovat až do 15. prosince do odpoledních hodin. Zúčastnit se jí můžete na adrese http://aukce.nasedite.cz nebo přímo https://www.nasedite.cz.

Praha, 19. března 2003

Vydražit zde můžete tágo Jiřího Korna, hokejový dres HC Pardubice s podpisy všech hráčů, šátek houslisty Pavla Šporcla s jeho nejnovějším CD, stavebnici lega či plyšového medvěda; lístky na koncert a divadlo ve vánočním a novoročním čas a řadu dalších zajímavých předmětů. Firmy zde najdou velice zajímavou nabídku - pět bigboardových ploch k umístění reklamy v lednu a únoru 2004. V aukci tak můžete získat nejen dárek pro své blízké, který jim udělá radost pod stromečkem, ale současně pomůžete dětem, které se nacházejí v obtížné životní situaci a jimž Nadace Naše dítě pomáhá.

Nadace Naše dítě Nadace byla v roce 1993, aby pomáhala dětem, a především těm dětem, které se ocitnou v obtížné životní situaci. Pro ně je tu Linka bezpečí 800 155 555, na kterou se mohou děti kdykoliv a odkudkoliv bezplatně dovolat a svěřit se s tím, co je trápí a v čem potřebují pomoci, jim je určená také nedávno nově zavedená Linka vzkaz domů 800 111 113, kam mohou volat děti na útěku z domova či z ústavního zařízení. Rodičovská linka 283 852 222 zase pomáhá rodičům, kteří potřebují poradit ve věci výchovy svých dětí.

Nadace je aktivní také na poli dětských práv, každoročně uděluje granty projektům, které jsou zaměřeny na ochranu dětí, vyřizuje individuální žádosti o pomoc, spolupracuje s dětskými domovy a s organizacemi pomáhajícími dětem v zahraničí.

Organizátory aukce jsou společnosti Explorer a Vatera, které již zorganizovaly podobnou aukci ve prospěch Nadace Naše dítě koncem září 2003. Výtěžek z aukce použije nadace především k financování celostátní bezplatné Linky bezpečí a Linky vzkaz domů.