„Společně pomáháme dětem“. Charitativní veřejná sbírka Nadace Naše dítě

12. 12. 2010

Seznamte se s příběhy dětí, které potřebují naši společnou pomoc. Můžeme zlepšit jejich životní podmínky, zmírnit dětské utrpení, zasáhnout tam, kde je potřeba.

Praha, 12. prosince 2010

V rámci své rozsáhlé dlouholeté pomoci dětem v krizi otevřela Nadace Naše dítě transparentní účet a zahájila veřejnou sbírku s názvem „Společně pomáháme dětem“.

Cílem sbírky je pomoc ohroženým dětem, které akutně potřebují naši společnou pomoc. Jedná se o zakoupení rehabilitačních, zdravotních pomůcek, úhrady osobní asistence, okamžitou pomoc rodinám v sociální nouzi a mnohé další. S příběhy se můžete seznámit na stránkách Nadace Naše dítě a poslat finanční dar konkrétním dětem.

„Každý měsíc se na nadaci obracejí desítky rodičů dětí v těžké situaci. Pevně věříme, že se veřejnost s pochopením do sbírky zapojí a konkrétním dětem laskaví dárci pomohou. Děkujeme všem ochotným dárcům,“ říká Zuzana Baudyšová, ředitelka nadace.

Aktuálně sbírka pomáhá třináctiletému Andrejovi, který potřebuje nový řečový procesor ke kochleárnímu implantátu

Andrej se narodil jako neslyšící a jeho jediná šance, aby slyšel, byla kochleární implantace. Díky jeho vlastní šikovnosti a píli byl tehdejší zdravotní komisí vybrán a ve svých dvou a půl letech podstoupil první operaci, kdy mu byl tento přístroj voperován. Ročně se přitom takto poštěstí pouze 15 dětem v ČR. Cena jedné operace se pohybuje kolem 1 milionu Kč. Počet žadatelů bývá v řádech několika stovek dětí.

Chlapec přístroj používá více než 10 let. V současnosti mu již nevyhovuje. Andrej žije pouze s maminkou, která se obrátila na Nadaci Naše dítě s žádostí o pomoc s pořízením nového implantátu, který by Andrejovi zlepšil kvalitu jeho života. Jedná se o řečový procesor Freedom ke kochleárnímu implantátu Nukleus.

Potřebná částka činí 223 409,- Kč. Laskaví občané anonymně přispěli ke dni 25. května 2010 částkou 37 784 Kč.

Zaslat finanční dar ve prospěch Andreje můžete na transparentní sbírkový účet Nadace Naše dítě

60666066/5500

 

Děkujeme, že společně s námi pomáháte dětem v těžkých životních situacích.

Dárcům může nadace vystavit potvrzení o daru.