Naplnit přání opuštěných dětí pomohou Dopisy Ježíškovi!

19. 11. 2015

Lidé na nákupech mohou před Vánoci podpořit děti z dětských domovů. Dopřát jim mohou dárek, ale hlavně vědomí, že na ně někdo myslí.

V Praze 19. listopadu 2015

Mnoho dětí dobře ví, že tátu a mámu nenahradí ani sebelepší dárek. Ale radost, když pod stromečkem naleznou svá přání, bývá také k nezaplacení. O to víc, přidá-li se k tomu vědomí, že na ně někdo myslí a že v tom zkrátka nejsou samy. Právě opuštěným dětem je věnován již patnáctý ročník charitativní akce Dopisy Ježíškovi, která začíná v pondělí 23. listopadu v OC Europark a končí dva dny před Štědrým večerem. Už týden před začátkem adventu tak budou moci návštěvníci nákupního centra podpořit děti z 12 dětských domovů a udělat jim Vánoce hezčí. „Jsem moc ráda, že se z této akce stala tradice a že právě v čase předvánočním můžeme dát opuštěným dětem opět najevo, že s nimi počítáme. Takové gesto je myslím důležitější než dárek samotný,“ uvedla ředitelka Nadace Naše dítě a senátorka Zuzana Baudyšová. Ježíškem se může stát každý, kdo vybere jedno z dětských přání umístěných na tabuli v přízemí obchodního centra a dle přání konkrétního dítěte jej vyplní zakoupením dárku pod stromeček. Dárky pak dětem do všech koutů republiky rozvezou Ježíškovi osvědčení spolupracovníci z firmy GTL. 

Adventní show

To ale není všechno. V nákupním centru pulsujícím předvánočním shonem se budou moci návštěvníci v sobotu 28. listopadu zastavit a shlédnout například skvělé show kolínského dance klubu Modroočko, v němž mají hlavní roli tanečníci a tanečnice z Dětského domova Býchory. Kromě toho zazpívá loňský finalista Hlasu Česko Slovenska Marek Relich, porotou překřtěný na českého Justina Biebra, který však netrpí rozmary svého kanadského protějšku. Hrou na housle pak může ohromit třináctiletá virtuoska Klára Zayková. Aby byly naplněny všechny vjemy a advent byl opravdu adventem, bude připraveno pečení perníčků, tvorba svíček a dalších věcí, které dají dětem i dospělým znát, že Vánoce jsou opravdu za dveřmi. Akci zahájí senátorka a ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová, Daniela Šinkorová a další známé osobnosti v 14:00 hodin. Těšit se z pěkného sobotního odpoledne lze až do večera.