KIA spolu s Nadací Naše dítě na pomáhá dětem s autismem a dětskou mozkovou obrnou

26. 2. 2018
KIA spolu s Nadací Naše dítě na pomáhá dětem s autismem a dětskou mozkovou obrnou

Za uplynulý rok 2017 darovala automobilka Kia nadaci 461 550 korun, což je nejvíce v osmileté historii spolupráce. Prostředky byly použity na pomoc dětem postiženým dětskou mozkovou obrnou a dětem s poruchami autistického spektra.

Již osmým rokem pomáhá společnost KIA MOTORS CZECH spolu s naší nadací tam, kde je to nejvíce potřeba. V rámci této spolupráce putuje padesátikoruna z každého prodaného auta na naše projekty určené především na pomoc rodinám s autistickými dětmi a nyní nově i na děti postižené dětskou mozkovou obrnou. Při rostoucích prodejích značky KIA, které za rok 2017 dosáhly 9 231 aut, nadace obdržela rekordních  461 550  korun, což je nejvíce v dosavadní historii kooperace. Za celou dobu spolupráce již Kia přispěla na pomoc ohroženým dětem více než téměř 1,8 milion korun.

Díky společnosti Kia bylo v roce 2017 podpořeno 8 vybraných rodin. Pomoc obdržela například 7letá autistická dvojčátka Jiříček a Tomášek, kteří obdrželi 70 000 korun na komunikační terapii, a 3 letá holčička s  dětskou mozkovou obrnou, která získala 45 622 korun na speciální kočárek a polohovací židličku.

Celé příběhy dětí a další poděkování jsme sepsali do článku Automobilka KIA se rozhodla podpořit také děti s postižením DMO.