Dejme úsměv dětem - mediální podpora 8. ročníku

7. 3. 2018
Dejme úsměv dětem - mediální podpora 8. ročníku

Dejme úsměv dětem - články

Dejme úsměv dětem

5.10.2017, Moje zdraví

S pomocí svých zákazníků vybral ROSSMANN v 8. ročníku charitativního projektu Dejme úsměv dětem celkem 5 118 426 Kč. Celkovou finanční sumu darovanou za celou dobu kampaně navýšil na 46 milionů korun.

Prostřednictvím Nadace Naše dítě poputují peníze na pomoc ohroženým dětem. Konkrétně podpoří azylové domy pro matky s dětmi, Fond ohrožených dětí Klokánek, přispějí na obnovu babyboxů, organizaci HELPPES pro výcvik tří asistenčních psů a také jsou určeny pro rodiny pečující o handicapované děti.

Připravila: Marie Hejlová


DEJME ÚSMĚV DĚTEM

6.9.2017 Tina Zajímavosti

OD 11. DO 15. ZÁŘÍ MŮŽETE STEJNĚ JAKO V LOŇSKÉM ROCE PŘISPĚT SVÝM NÁKUPEM V PRODEJNÁCH ROSSMANN NA KAMPAŇ DEJME ÚSMĚV DĚTEM. Vybrané prostředky letos půjdou na podporu opuštěných dětí, azylových domů pro matky s dětmi a také na výcvik asistenčních psů. Kampaň zaštiťuje nadace Naše dítě, více se dozvíte na rossmann. cz/detsky-usmev.

Připravila: Eva Houšková


Dejme úsměv dětem je kampaň o lásce i potřebnosti

8.9.2017 iprosperita.cz Z našich rozhovorů

Rádi vídáme jen to dobré. Občas přehlížíme ale smutné věci kolem nás, tedy násilí, týrání, ztrátu rodičů, lásky, zázemí k životu i radost z něj. ROSSMANN spol. s r.o., společnost silné značky z oboru drogerie a parfumerie, naopak protiklady života vnímá velmi ostře.

Linie společenské odpovědnosti a charitativní pomoci je v této firmě zakořeněná a příkladná. Každý rok vydává na pomoc dětem, které to potřebují, nemalé finanční prostředky. Za pár dnů odstartuje ve spolupráci s Nadací Naše dítě osmý ročník charitativní kampaně Dejme úsměv dětem v rámci aktivit ROSSMANN pomáhá. Manažerky komunikace Mgr. Olgy Stanley jsem se zeptala:

Síť drogerií a parfumerií ROSSMANN je proslulá svým citlivým vnímáním života dětí a pomáhá, jak jen to jde. Proč jste zvolili zrovna tuto cestu?

V našem managementu vždy působili lidé, kteří se snažili chovat i jako odpovědní rodiče. K dětem máme vztah a příkoří se nás velmi dotýká. Navíc mnohé z našeho sortimentu patří právě dětem a ženy v roli maminek tvoří velkou část naší zákaznické obce. O to je naše vazba silnější a emotivnější. A co je velmi podstatné, zakladatel našeho řetězce, pan Dirk Roßmann, má ke společenské odpovědnosti velmi blízko, na trhu je v Německu již 45 let, a její principy zavedl už dávno do každodenní praxe.

V týdnu od 11. do 15. září 2017 se uskuteční již 8. ročník vaší sbírky, i letos jste se rozhodli věnovat nejméně pět milionů korun právě dětem. Jak je získáte?

Je to velmi jednoduché. Zapojit se může každý z našich zákazníků. Stačí, když v uvedených dnech zakoupí v našich drogeriích zboží označené logem kampaně Dejme úsměv dětem. Tržby za toto období věnujeme prostřednictvím zmíněné nadace vybraným azylovým domům, dětem z Klokánků, na výcvik asistenčních psů, na obnovu babyboxu a na řešení situace podle individuálních žádostí sociálně slabých rodin s hendikepovanými dětmi. Věřím, že i letos přispějeme k tomu, aby se měly u nás děti lépe a ty se složitým životním osudem se mohly více usmívat. Ostatně během sedmi předchozích ročníků jsme již věnovali přes 41 milionů korun na podobné aktivity a moc nás to těší.

Letošní ročník ale prošel určitými změnami...

To je pravda. Kampaň byla přejmenována na Dejme úsměv dětem a získala i nové logo, které je svou červeno-bílou kombinací laděno do korporátních barev společnosti ROSSMANN. Tvářemi a zároveň ambasadory celé kampaně však zůstávají Alice Bendová a Dominik Hašek, kteří jsou jejími dlouholetými partnery.

Kam tedy finanční prostředky poputují?

Především do azylových domů pro matky s dětmi. Bude jich deset z celé České republiky a každý získá 200 000 korun na konkrétní vzdělávací program nebo na volnočasové aktivity dětí, videotrénink pro nácvik komunikace mezi matkou a dítětem, kurz finanční gramotnosti, kurz vaření, výchovné poradenství s psychoterapií apod. Peníze věnujeme také na pokrytí letních ozdravných pobytů v roce 2018 pro 160 dětí umístěných v Klokáncích. Na 300 000 korun půjde na obnovu babyboxu v nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně. Rovněž bude uhrazen výcvik tří asistenčních pejsků pro hendikepované děti. Zbylé finanční prostředky se použijí na pokrytí žádostí došlých do Nadace Naše dítě od sociálně slabých rodin, které pečují o postižené děti.

S Nadací Naše dítě spolupracujete od začátku?

Ano, už osm let a je to velmi pěkný vztah. Za tuto dobu jsme se pokusili udělat život šťastnější mnoha dětem. Posláním nadace je pomoc týraným, zneužívaným, zanedbávaným, hendikepovaným a jinak ohroženým holčičkám a chlapcům, jež se ocitli v těžké životní situaci. Prostřednictvím nadace vybrané finanční prostředky rozdělujeme tam, kde jsou nejvíce třeba, a tam pomáhají. A to nás naplňuje.

Připravila: Eva Brixi


Darujte úsměv!

8.9.2017 Zdraví dětský kaleidoskop

Síť drogerií a parfumerií ROSSMANN ve spolupráci s Nadací Naše dítě ve druhém zářijovém týdnu zahájí osmý ročník charitativní kampaně Dejme úsměv dětem. Jak se můžete zapojit? Jednoduše.

V týdnu od 11. do 15. září 2017 nakupte v prodejnách ROSSMANN výrobky označené logem projektu Dejme úsměv dětem. Částku, kterou za tyto výrobky zaplatíte, věnuje společnost ROSSMANN prostřednictvím Nadace Naše dítě vybraným azylovým domům, dětem z Klokánků, na výcvik 3 asistenčních psů, na obnovu babyboxů a na podporu sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi.


Deník, Vltava Labe Media a.s.

7. 9. 2017

Deník, Vltava Labe Media a.s.


Deník, Vltava Labe Media a.s.

11. 9. 2017

Deník, Vltava Labe Media a.s.


Azylový dům v Blansku dostane dar. 200 tisíc korun

11.11.2017 Blanenský deník

Blansko – Ženy využívající azylový dům Oblastní charity Blansko se mohou těšit na peněžitý dar. Na pomoc matkám s dětmi v nouzi putuje dvě stě tisíc korun. Ty převezmou zástupci azylového domu za přítomnosti nadace Naše dítě a zástupců společnosti Rossmann zítra ve tři hodiny odpoledne. Během programu Vítání svatého Martina. Peníze pochází z charitativní kampaně Dejme úsměv dětem. Získané peníze pak pomohou zajistit vzdělávací programy a workshopy zaměřené na výchovu dětí, komunikaci mezi matkou a dítětem, finanční gramotnost, vaření, zdravotní prevenci či práci na počítači.


Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni převzal peníze ze sbírky Dejme úsměv dětem

15.11. 2017 Plzen.cz

V 8. ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem, která proběhla v září v prodejnách ROSSMANN, bylo vybráno celkem 5.118.426 Kč. Výtěžek byl věnován Nadaci Naše dítě, která finance přerozdělí na pomoc vybraným azylovým domům, dětem z Klokánků, na výcvik asistenčních psů, na obnovu babyboxu a na individuální podporu sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi. V Plzni částku 200 tisíc korun obdržel Domov sv. Zdislavy pro matky z dětmi v tísni. Peníze byly předány v pondělí katedrále sv. Bartoloměje.

Slavnostní charitativní odpoledne začalo mší svatou, kterou celebroval Tomáš Holub, biskup plzeňský, přítomen byl i František Radkovský, prezident Diecézní charity Plzeň. Poté v rámci projektu Dejme úsměv dětem došlo k slavnostnímu předání šeku ve výši 200.000 Kč Domovu sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Plzni. Šek ředitelce domova Markétě Štychové předaly ředitelka Nadace Naše dítě Markéta Nešlehová a její zástupkyně Štěpánka Gregorová v přítomnosti Pavla Janouškovce, ředitele Městské charity Plzeň.

Poté z rukou Tomáše Holuba, František Radkovského a Jiřího Lodra, ředitele Diecézní charity Plzeň u příležitosti 24. výročí služby v rámci Diecézní charity Plzeň, převzalo čtrnáct pracovnic a dobrovolnic z jednotlivých okresních charit Diplom sv. Vincence z Pauly.


Peníze z projektu Dejme úsměv dětem už putují do Plzně

09.11.2017 plzendnes.cz

PLZEŇ - Peníze vybrané v charitativní kampani Dejme úsměv dětem, kterou pořádá společnost ROSSMANN, už putují tam, kde jsou třeba. Mezi obdarované patří i Domov sv. Zdislavy v Plzni. Slavnostní předání šeku na 200 000 Kč proběhne 13. listopadu u příležitosti oslav založení Městské charity Plzeň.

V letošním, osmém ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem, která proběhla v polovině září ve všech prodejnách ROSSMANN, se vybralo 5.118.426 Kč. Síť drogerií a parfumerií ROSSMANN darovala výtěžek Nadaci Naše dítě, která jej rozdělila mezi vybrané dobročinné projekty ve všech regionech. Dva miliony korun jdou na činnost deseti azylových domů, ostatní finanční prostředky pomohou dětem z Klokánků, podpoří výcvik asistenčních psů, poslouží na obnovu babyboxu a přispějí na individuální podporu sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi. Částku 200 000 Kč získá na svůj provoz i plzeňský Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni. Jeho posláním je nabídnout ohroženým matkám s dětmi dočasnou střechu nad hlavou, dát jim pocit bezpečí a zprostředkovat odborné poradenství s cílem usnadnit návrat do běžného života. Věnované prostředky pomohou zajistit pro ženy v nouzi vzdělávací programy a workshopy zaměřené na výchovu dětí, komunikaci mezi matkou a dítětem, finanční gramotnost, vaření, zdravotní prevenci či práci na počítači.Slavnostní předání šeku azylovému domu proběhne 13. 11. 2017 v 17.00 u příležitosti oslav založení Městské charity Plzeň.


Tradiční trh řemesel spojí v Brodě s dobrým skutkem Havlíčkův Brod

Havlíčkobrodský deník 16. 11. 2017

V době státního svátku v pátek 17. listopadu bude Havlíčkovo náměstí patřit opět tradič- nímu trhu řemesel. Náměstí zaplní stánky s tradičními i netradičními řemeslnými výrobky, nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Pro děti kolotoč, ruské kolo, jízda na ponících, představí se rovněž sdružení Andílci v ko- žíšku či divadlo Kvelb theatre. Trhy budou spojeny rovněž s charitativní akcí. Během dopoledne dojde k předání peněz z projektu Dejme úsměv dětem. Letos je to osmý ročník. Akce proběhla v prodejnách řetězce Rossmann v ČR, prodejnách kde se vybralo přes pět milionů korun. Jedním z příjemců peněz bude azylový dům Oblastní charity Havlíčkův Brod. Darovaná částka je 200 tisíc korun. (sad)


Sbírka podpořila azylový dům Havlíčkův Brod

Pelhřimovský deník 18. 11. 2017

Dar ve výši dvou set tisíc korun předala včera společnost Rossmann azylovému domu havlíčkobrodské Charity, a to v rámci kampaně Dejme úsměv dětem. Peníze budou použity na vzdělávací programy a workshopy, jako je výchova dětí, komunikace mezi matkou a dítětem, finanční gramotnost, kurzy vaření, zdravotní prevence nebo práce na počítači. Kampaň Dejme úsměv dětem se koná již poosmé. Veřejnost do ní přispívala tak, že během jednoho týdne v září nakupovala vý- robky označené logem projektu. Vybraná částka teď byla prostřednictvím Nadace Naše dítě předána vybraným azylovým domům, dětem z organizace Kloká- nek, na výcvik tří asistenč- ních psů, hendikepovaným dětem anebo třeba na obnovu babyboxu. Předání šeku brodskému azylovému domu se uskutečnilo na havlíčkobrodském trhu řemesel. (hoš)


Peníze z kampaně Dejme úsměv dětem putují do brodského azylového domu Havlíčkův Brod

havlickobrodsky.denik.cz 17. 11. 2017

Dar ve výši 200 tisíc korun předala v pátek 17. listopadu společnost Rossmann v rámci kampaně Dejme úsměv dětem azylovému domu brodské charity.

Peníze budou použity na vzdělávací programy a workshopy, jako je výchova dětí, komunikace mezi matkou a dítětem, finanční gramotnost, kurzy vaření, zdravotní nebo na počítači.

„Peníze vybrané v charitativní kampani Dejme úsměv dětem putují tam, kde jsou třeba. Mezi obdarovanými jsou Azylový dům Oblastní charity Havlíčkův Brod a Azylový dům pro těhotné ženy v tísni v Hamrech u Hlinska," uvedla Simona Krautová.

Kampaň Dejme úsměv dětem se koná již po osmé. Veřejnost do ní přispívala tím, že během jednoho týdne v září nakupovala výrobky označené logem projektu. Vybraná částka teď byla prostřednictvím Nadace Naše dítě předána vybraným azylovým domům, dětem z Klokánků, na výcvik tří asistenčních psů, na obnovu babyboxu a na individuální žádosti sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi.

Slavnostní předání šeků brodskému a hamerskému azylovému domu bylo součástí tradičních trhů řemesel v Havlíčkově Brodě. Zdroj: havlickobrodsky.denik.cz


Peníze z projektu Dejme úsměv dětem už putují do Blanska

blansko.cz 9. 11. 2017

K slavnostnímu předání peněžitého daru Azylovému domu Oblastní charity Blansko ve výši 200 tisíc korun dojde, za přítomnosti nadace Naše dítě a zástupců společnosti Rossmann, v neděli 12. listopadu v 15 hodin v rámci programu Vítání sv. Martina (před křestem městského kalendáře pro rok 2018).

Peníze vybrané v charitativní kampani Dejme úsměv dětem, kterou pořádá společnost ROSSMANN, putují vždy tam, kde jsou nejvíce třeba.

Mezi obdarované letos patří i Azylový dům v Blansku.

Jeho posláním je nabídnout ohroženým matkám s dětmi dočasnou střechu nad hlavou, dát jim pocit bezpečí a zprostředkovat odborné poradenství s cílem usnadnit návrat do běžného života. Finanční prostředky pomohou zajistit pro ženy v nouzi vzdělávací programy a workshopy zaměřené na výchovu dětí, komunikaci mezi matkou a dítětem, finanční gramotnost, vaření, zdravotní prevenci či práci na počítači.

V letošním, osmém ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem, která proběhla v polovině září ve všech prodejnách ROSSMANN, se vybralo 5.118.426 Kč.

Síť drogerií a parfumerií ROSSMANN darovala výtěžek Nadaci Naše dítě, která jej rozdělila mezi vybrané dobročinné projekty ve všech regionech. Dva miliony korun byly věnovány na podporu činnosti deseti azylových domů, ostatní finanční prostředky pomohou dětem z Klokánků, podpoří výcvik asistenčních psů, poslouží na obnovu babyboxu a přispějí na individuální podporu sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi


Společnost Rossmann obdaruje děti

primazena.cz 15. 11. 2017

V osmém ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem, která proběhla v týdnu od 11. do 15. září ve všech prodejnách ROSSMANN, bylo vybráno celkem 5.118.426 Kč.

Od počátku kampaně se podařilo získat přes 46 miliónů korun na pomoc ohroženým dětem v celé České republice. Síť drogerií a parfumerií ROSSMANN daruje letošní výtěžek Nadaci Naše dítě, která finance přerozdělí na pomoc vybraným azylovým domům, dětem z Klokánků, na výcvik 3 asistenčních psů, na obnovu babyboxu a na individuální podporu sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi. „Rád bych poděkoval hlavně našim zákazníkům, kteří podpořili kampaň a svým nákupem přispěli na pomoc opuštěným a ohroženým dětem. Už osmým rokem společně pomáháme dětem, které naši pomoc potřebují. Děkujeme!“ říká Ing. Vladimír Mikel, jednatel společnosti ROSSMANN.Z charitativní kampaně Dejme úsměv dětem společnost ROSSMANN darovala celkem 46.498.202 korun, které pomohly vykouzlit úsměv na tvářích mnoha dětí. Jak moc je kampaň prospěšná, potvrzuje Ing. Zuzana Baudyšová, ředitelka Nadace Naše dítě: ,,Jsme společnosti ROSSMANN velice vděční. Naše dlouholetá spolupráce je velmi potřebná. Finance z kampaně Dejme úsměv dětem pomohou nejen rodinám, které pečují o handicapované dítě, ale také neziskovým organizacím, které zasvětily svoji činnost pomoci dětem. Srdečně děkujeme společnosti ROSSMANN a všem zákazníkům, kteří se do kampaně zapojili."


Azylový dům v Hamrech dostal předvánoční dárek

22.11.2017

Pardubice/Hamry u Hlinska - Nadační příspěvek ve výši 200 000 korun získala před blížícími se svátky obecně prospěšná společnost Dlaň životu, která provozuje Azylový dům pro těhotné ženy v tísni v Hamrech u Hlinska. Byla jednou z vybraných neziskovek, mezi které rozdělila nadace Naše dítě příspěvek 5 118 426 korun od společnosti ROSSMANN.

„Měl jsem tu čest být u toho, když šek přebírala za účasti zástupkyně ředitelky Nadace Naše dítě paní Štěpánky Gregorové ředitelka Azylového domu Marcela Holeňová. Bylo to velmi symbolicky v den 17. listopadu, kdy oslavujeme svobodu a demokracii. K ní určitě patří zodpovědnost a solidarita vůči potřebným,“ řekl radní pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.

Prostředky budou využity na zajištění vzdělávání a na odborné služby pro klientky, například na terapeuta, psychologa, video trénink interakcí a podobně.

Společnost ROSSMANN věnovala nadaci výtěžek z akce zářijového týdne, kdy prodávala výrobky označené smajlíkem. Podpořené projekty vybírala Nadace Naše dítě.


Nový babybox pokřtil ve Zlíně jeho zakladatel Ludvík Hess

5.12.2017 novinky.cz

Nový zlínský babybox přijel v úterý 5. prosince oficiálně pokřtít Ludvík Hess, zakladatel babyboxů v České republice. Akce se kromě vedení nemocnice a hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka zúčastnili také zástupci města i sponzorů v čele s firmou Rossmann a Zuzanou Baudyšovou, ředitelkou Nadace Naše dítě.

Předchozí babybox patřil k nejstarším v republice, do provozu byl uveden před deseti lety.

„Byl to už stařeček, stejně jako teď já,” řekl se smíchem Ludvík Hess a dodal, že nový babybox splňuje ta nejpřísnější kritéria podobných zařízení ve světě.

„Výměna se mohla uskutečnit především díky charitativní kampani společnosti Rossmann Dejme úsměv dětem, za což jim moc děkujeme,” dodal.

Osmý ročník kampaně vynesl přes pět miliónů korun, které společnost věnovala Nadaci Naše dítě. Ta peníze rozdělila mezi vybrané dobročinné projekty ve všech regionech. Ve Zlínském kraji putovalo 300 tisíc korun právě na nový babybox.