Dejme úsměv dětem 2019

7. 3. 2019
Dejme úsměv dětem 2019

V letošním roce proběhne jubilejní 10. ročník charitativního projektu Dejme úsměv dětem se společností ROSSMANN.
A my jsme vymysleli něco výjimečného. Společně pošleme 250 dětí na prázdniny k moři!

V letošním roce se projekt zaměří na tzv. neviditelný handicap – chudobu, která děti v České republice společensky znevýhodňuje. Chudoba je v ČR dědičná a děti vyrůstající ve znevýhodňujících podmínkách mají mnohem menší šanci na dosažení středoškolského vzdělání a dobrého uplatnění na pracovním trhu. Chudoba jako neviditelný dětský handicap zahrnuje prakticky nemožnost navštěvovat volnočasové aktivity a dětem pak chybí motivace pro vzdělávání. Do budoucna to pro ně může znamenat i mizivou šanci na průměrný výdělek a například možnost vyrazit na rodinnou dovolenou.

Přispět ke splnění 250 dětských snů o cestě k moři může každý, kdo se do letošní kampaně zapojí. Jak? Charitativní prodejní týden letos proběhne v květnu, a to od 13. do 17. května. V těchto dnech můžete ve všech prodejnách drogerie ROSSMANN na území České republiky nakoupit produkty označené logem kampaně (smajlík). Celá částka z těchto produktů (vyjma DPH) bude tak jako v minulých letech věnována Nadaci Naše dítě.

Cílovou skupinou projektu jsou děti, které u moře ještě nikdy nebyly a které znevýhodňuje právě neviditelný handicap chudoby. Proto byly vybrány děti ze sociálně vyloučených oblastí, např. ze severozápadu Čech, kde chudobou trpí 4x více lidí než v bohatších krajích ČR, děti, které žijí se single rodiči na hranici ekonomického minima, děti z dětských domovů, děti z pěstounských rodin, a především tedy děti, které u moře ještě nikdy nebyly a touto cestou se jim splní sen. K moři pojedou také děti s tělesným a mentálním handicapem.

Náročné organizace se spolu s Nadací Naše dítě zhostila cestovní kancelář Čedok. Prázdniny si děti užijí v resortu Villagio Bella Italia přímo na písečné pláži Jaderského moře. Díky daru společnosti ROSSMANN bude zajištěna pro všechny zúčastněné kromě cesty a ubytování také plná penze, pitný režim, cestovní pojištění a všichni účastníci dostanou na cestu plážovou tašku se sadou opalovacích krémů SunOzon.

Kampaň Dejme úsměv dětem je dlouhodobě zaměřena na pomoc handicapovaným dětem v České republice. Za devět let společného působení bylo ve prospěch dětí přerozděleno více než 50 milionů korun.

Další informace můžete sledovat na našich sociálních sítích.